Wacken Metal Battle Hungary 2022 – Játékszabályzat

A Metal Battle Hungary 2022 a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatójának magyarországi fordulója.

A verseny győztese képviseli Magyarországot a Wacken Metal Battle idei nemzetközi döntőjében, a 2022 augusztus 4.-8. között megrendezett Wacken Open Air fesztiválon.

A verseny menete és szabályzata:

Az online regisztráció a metalbattle.hu oldalon történik 2022. május 16-án éjfélig.

A jelentkezés és a regisztráció ingyenes. Sikeres jelentkezést követően a zenekarok adatlapja 24 órán belül megjelenik a weboldalon.
A jelentkezett zenekarok feltöltött videós és hanganyagai alapján az elődöntőben hazai szakmai zsűri választja ki a 8 online nyertest, akik élőben mérik össze erejüket a magyarországi élő döntőbe már korábban bekerült Red Swamp és Divided zenekarokkal együtt. Az élő döntőbe került zenekarokat 2022. május 23-ig értesítjük.

A magyarországi élő döntőbe került produkciók zenekaronként 40 db., 2500 forint névértékű belépőt kapnak kedvezményes, 1500 forintos áron, amely belépőket továbbértékesíthetnek. A zenekarok a kötelezően megvásárlandó 40 db-on felül ugyanezekkel a feltételekkel további belépőjegyeket is vásárolhatnak, hogy minél nagyobb közönséget hozzanak magukkal az élő döntőre, ahol a zsűri és a közönség szavazatai 50-50%-ban döntik el a végeredményt.

Az élő döntő 2022. június 12-én, vasárnap lesz Budapesten, a Barba Negrában. Az élő döntő végeredménye a döntő helyszíni szakmai zsűrijének pontszámai és a közönség által helyben leadott szavazatok alapján alakul ki.

További tudnivalók:

A regisztrációval a jelentkező zenekarok hozzájárulnak ahhoz, hogy a verseny időtartama alatt a Metal Battle Hungary szervezői kezelik az adataikat (név, e-mail cím, egyéb személyes adatok), valamint, hogy a sorozathoz kapcsolódó médiafelületeken fényképük külön engedély nélkül megjelenhet.

A versenyben a jelentkező zenekarok saját szerzeményeihez kapcsolódó videó- és hanganyagokat várunk. Feldolgozásokkal, tribute produkciókkal történő nevezéseket a zsűri nem értékel. Stílusbeli megkötés nincs, de érdemes szem előtt tartani, hogy a verseny neve Metal Battle Hungary, és a világ legnagyobb műfaji fesztiválja is elsősorban a rock / metal különböző stílusaiból válogatja a fellépőit.

A szervezők nem vállalnak felelősséget az esetlegesen át / fel / igénybe nem vett nyereményekért, utólagos reklamációnak a mindenkori verseny megrendezését követő év utolsó napja után – jelen esetben 2022. december 31. – nincs helye.

Fontos dátumok:

Jelentkezés, regisztráció határideje: 2022. május 16., hétfő, 24:00

Az online jelentkezés alapján az élő döntőbe került 8 zenekar kihirdetése: 2022. május 23., hétfő

Élő döntő: 2022. június 12., vasárnap, Budapest, Barba Negra

Wacken Open Air, 2022: 2022. augusztus 4-8.

A Wacken Metal Battle korábbi magyarországi nyertesei:

Kill With Hate (ma Beneath The Void) (2013)

Room Of The Mad Robots (2014)

Don Gatto (2015)

Dystopia (2016)

Nova Prospect (2017)

Archaic (2019)