Szabályzat

Metal Battle Extra 2020 – Szabályzat

A Metal Battle Extra a világ egyik legnagyobb metálfesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatójának 2020-as évben megrendezett, speciális online változata.

A verseny győztese automatikusan bejut a Wacken Metal Battle Hungary 2021-es döntőjébe, emellett nagyértékű médiatámogatói csomagot, hangszeres támogatást, fellépési lehetőségeket, valamint a zenekari próbaterembe egy évig ingyen sört nyer a Metal Battle Extra támogatóinak felajánlásában.  (Bővebben lásd a nyeremények menüpontot!)

A jövő évi versenyen fellépési országonkénti győztesei lehetőséget kapnak a 2021-es Wacken Open Air fesztiválon (2021. július 29 – július 31.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért.

A Wacken Metal Battle korábbi magyarországi nyertesei:

Kill With Hate (2013), Room Of The Mad Robots (2014), Don Gatto (2015), Dystopia (2016), Nova Prospect (2017), Archaic (2019).

A verseny menete és szabályzata:

Az online regisztráció a Metalbattle.hu oldalon történik 2020. július 26.-án éjfélig. A Metal Battle Extra sorozatra a jelentkezés és a regisztráció ingyenes. Sikeres jelentkezést követően a zenekarok adatlapja 24 órán belül megjelenik a weboldalon.

A jelentkezett zenekarok feltöltött kép- és hangfelvételei alapján az elődöntőben hazai szakmai zsûri választja ki a tíz online nyertest, akik továbbjutnak a második fordulóba. A döntőbe került zenekarokat 2020. július 28-án éjfélig értesítjük. 2020. július 30-án indul a második forduló, és vele a közönségszavazás, melynek eredményét 50%-ban beleszámítjuk a végső döntésbe.

A verseny 2020. augusztus 14-ig tart, az eredményt és a díjazottakat 2020. augusztus 19-én tesszük közzé.

Az elődöntő hazai zsűrije:

Császár Gergő (Rockstar, Budapest Beat), Dankó János (Lángoló Gitárok), Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Fodor Judit (Hammer Music), Sütöri Olivér (WMB Hungary), Völgyesi Ádám (NuSkull)

A döntő nemzetközi zsűrije:

Janne Lundqvist – Metal Battle Sweden, Sashquita Northey – Metal Battle South Africa, Boyko Gurov – Metal Battle Bulgaria, Eric Hutchence – Metal Battle Caucasian Republics (Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán), Sütöri Olivér – Metal Battle Hungary, Metal Battle Austria

A regisztrációval a jelentkező zenekarok hozzájárulnak ahhoz, hogy a verseny időtartama alatt a Metal Battle Extra szervezői kezelik az adataikat (név, e-mail cím, egyéb személyes adatok), valamint hogy a sorozathoz kapcsolódó médiahordozókon fényképük külön engedély nélkül megjelenhet.

JELENTKEZÉS